Astird

Lutalica, skitnica, lovac

Description:
Bio:

Nezna se mnogo o njenom smrtnom životu. Pretpostavlja se da je kmetskog podrijetla iz jednog od ribarskih zaseoka sjevera švedske gdje ju je u blizini vječnog leda nasilno uzeo pod svoje Haakon i stvorio je kao jednu od besmrtnih. Astird je služila Haakonu neko vrijeme, dok je u bijesu nije otjerao zbog razloga poznatih samo njima. Astird je od kraja 18. st. putnica Karelijom – od Bijelog mora na sjeveru do jezera Ladoga na jugu Astird luta samačkim životom pod sjenom Inyange. Inyanga tolerira Astird, a ona joj vraća gostoprimstvo služenjem.

Iako beskrajno hladna i udaljena, Inyanga joj je pružila svrhu u lutalačkom svijetu noći. Iako samotnjak, ona je dio karelijskog Gangrel legla, te sudjeluje na Inyanginim Thingovima.

U divljini, Astird je lukava poput lisice i brza poput jastreba; ona poznaje Kareliju – svaki potok, svako jezero, svaki zaseok.

1985. godine, nakon Inyanginog dizanja iz torpora, Astird se pokušava približiti Jacobovom dvoru s namjerom sudjelovanja u predstojećoj Camarillinoj konklavi. Uhvaćena je od strane princa i njegove svite u okolici Sipaa gdje je zajedno s Kowom napala leglo montrealskog sabbata. Jacob ju je držao u zatočeništvu noćima nakon tog događaja, sve dok je zbog negodovanja Inyange nije otpustio. Astird je uništena od strane Kowe – dijablerizirana je po nalogu Äjti.

Loza:

  • Ennoia (3) (smrtno dijete Lillith, childe Zille)
  • Odin zvan Svevišnji (4) (Otac sjevera, začetnik valkirske loze, sudbina nepoznata)
  • Ulfsdottir (5) (prva valkira, vjerojatno uništena po više usmenih predaja)
  • Brunnhilde (6) (zvana Byrnhild, poslušna kćer, Odinova ruka, sudbina nepoznata)
  • Haakon Mortensen zvan Sivi vuk (7), sire (aktivan negdje u Skandinaviji)

Status:

Astird je stariji gangrel ancilla na Inyanginom teritoriju. Ona nema interesa za politiku Camarille, te rijetki znaju o njoj.

Domena:

Središnja Karelija, kreće se od Bijelog mora na sjeveru do jezera Ladoga i finskog zaljeva na jugu.

Resursi:

Nepoznati.

Prestacija:

Nepoznata.

Astird

Snovi koje nemani sanjanju Shadowself Shadowself