Frederico di Padua

Nosferatu Praetor, "Desna ruka Camarille"

Description:
Bio:

Talijanski plaćenik za života, Federico se borio diljem renesansne Europe, služeći zlatu brojnih gospodara, vidio je mnoge prijevare (i naučio lekcije koje su oblikovale njegovih pet stoljeća besmrtnog postojanja). S vremenom, Federico se pridružio Jánosu Hunyadiju u njegovim borbama protiv Turaka.

Fredericu je vječni poljubac dao jedan okrutan Nosferatu, podarivši mu besmrtnost kroz bolnu transformaciju. Frederico joj nikada nije oprostio za taj čin. Uvijek vječni cinik, iako vjeruje da rod mora raditi zajedno, on ne slijedi slijepo naredbe, uvijek preispituje ono što mu se kaže, a drugima sudi prema njihovim postupcima i neposrednim okolnostima, ne povodeći se za lozom i statusom. Uvijek spreman podržati, mlađe, obespravljene kindrede, iako neće opravdati nasilje ako se prijepor može rješiti komunikacijom. Stoljetna reputacija suca i krvnika dopušta mu da njegova proračunata šutnja izvlači priznanja bez prisile – mnogi kindredi odluče se na priznanje bez želje da dočekaju Fredericovu prisilu. Ukoliko do nasilja dođe – on je smrtonosna borac, izvanredne snage i vještine.

Federico je usvojen kao počasni Childe Josefa von Baurena – jednog od osnivača Camarille, prvog Nosferatu Justicara. Federico je bio pristaša Camarille od Konvencije kod Thornsa jer vjeruje da je sekta na putu pravde za kindredsko društvo – iako zna da ima svoje nedostatke. Njegov posvojeni otac imenovao ga je arhontom, te je Frederico postao dijelom prve arhontske tetrarhije. Od toga doba, Federico je služio pod sedmoricom Nosferatu Justicara (dobivši epitet „vječnog“ arhonta) – usprkos njegovim stoljeća vjerne službe kao arhont, Frederico se nikada nije pokušao pozicionirati za promaknuće. On smatra da je previše dragocjen kao „ratnik jihada noći“, a čini se da viši ešaloni Tornja bjelokosti dijele njegovo mišljenje, jer je od kraja 19. st. više puta nosio je titulu Praetora, a posljednji put dodijeljena mu je titula za konklave u Bombayu.

Povijest

Dilon Abernathy, londonski ventrue iskoristio je prestacijski kapital da ukaže Fredericu važnost pravičnog razrješenja nesporazuma i nedoumica oko uništenja helsinškog princa Pyotra, osiguravši time i svog childa, Jacoba Whitfielda.

Loza:

  • Absimiliard (3) (childe Zille, nepoznata sudbina)
  • Baba Yaga (4) (slobodna od Absimiliarda, nepoznata sudbina, začetnica vještičje loze)
  • Melitta Wallenberg (5) (sudbina nepoznata)
  • Marienna (6) sire (nepoznata sudbina) / Josef von Bauren (6) usvajatelj (jedan od osnivača Camarille)

Status:

Frederico je praetor (vrsta arhonta), služi trenutnom Nosferatu justicaru, Pterodonu. O Fredericu se zna na mnogim dvorovima Camarille.

Domena:

Frederico je peregrin , putnik. Spekulira se da je Frederico ponovno imenovan Praetorom kako bi uništio milanski Sabbat pod nadbiskupom Giangallezom.

Resursi:

Nepoznati resursi, no vjerojatno su mu resursi brojnih prinčeva na raspolaganju, ukoliko bi Frederico inzistirao.

Prestacija:

Potencijalni nepoznati dugovi i potraživanja u raznim ešalonima Camarille.

Frederico di Padua

Snovi koje nemani sanjanju Shadowself Shadowself