Harper Costello

Programming prodigy

Description:

Utjecaj: Ally ooooo (specijalist, računalno programiranje)/ oooo (specijalist, računalna arhitektura)

Direktni utjecaj: ?

Indirektni utjecaj: ?

Bio:

Harper je izdanak stare bostonske dinastije fenijskih korijena – Costello. Jedino dijete odvjetničkog para Bernarda i Livy Costello. Harper je problematična i bolna tema na obiteljskim okupljanjima, njen srednjoškolski bunt protiv majčinih (i bakinih) želja završio je otuđenjem i de facto ostroicizmom. Harper nije imala namjere krenuti majčinim stopama pravnog studija na Harvardu – već je od rane mladosti pokazivala interes za brojeve, matematiku i fiziku, te kasnije djevičansko polje računalne arhitekture i programiranja.
Obzirom da joj obitelj nije imala namjeru financirati djelomično stipendirani MiT (primljena 1979., nikada upisana) – Harper se okušala na europskim sveučilištima. Njen školski prijatelj Harry, čiji su roditelji u diplomaciji mogao joj je osigurati smještaj kod tete u Beču. Iako je primljena na nekoliko sveučilišta sa dobrim informatičkim fakultetima, odluka je tada pala na TU Wien.

Harper se konačno utopila u binarni svijet programiranja, bakra, zlata i mikročipova. U Beču je procvala u otuđeno, genijalno, društveno nezrelo (mnogi je smatraju „autističnom“ ukoliko imaju volje pristojno se izražavati) stvorenje. Jedina osoba koja se brinula za njen društveni život bila je tužna mlada žena imena Abigail. Abigail ju je vodila za ruku (čvrsto je držeći, te gotovo gušeći djevojku svojom pažnjom, ipak, Harper je cijenila Abigailine poklone), želeći joj darovati očaravajuću bečku noć, tajne njegove umjetnosti, no Harperini interesi bili su drugdje. Njena genijalnost privukla je brojne stručnjake polja, no Harperin um usmjeren je samo na jedno – napredak u razumijevanju tog novog svijeta strojne komunikacije… Tragično – njena genijalnost, njen blještavi um privukao je dva opasna stvorenja s ciljem da konzumiraju – proždru to blještavilo.

Po završetku studija na TU Wien, (politehničkom fakultetu), Harper je odlučila prihvatiti ponudu tajanstvene mecene – Rebecce. Pozdravila se od Abigail (koja se počinjala petljati u svaku poru njenog žitvota, pa i profesionalnog što je presudilo toj vezi). Rebecca joj je obećala što je Harper htjela – ponuda neograničenih sredstava i mogućnost da radi tamo gdje su granice spremne biti pomaknute – Helsinki je u 80tim bio jedan od tih mjesta, a HIIT i Helsinško sveučilište (te njihove ekstenzivne veze s NOKIA korporacijom) bilo je odredište mnogih suvremenih briljantnih umova. Krajem 1984. Harper stiže u Helsinki.

Harper sanja o umreženom svijetu u kojem će strojevi, auti, kućanska pomagala komunicirati međusobno bez potrebe za ljudskim intervencijama, punom sustava koji nadopunjuju međusobni rad u sinergijskoj simfoniji.

Harper Costello

Snovi koje nemani sanjanju Shadowself Shadowself