Ilmar

Kardinal Skandinavije i Baltika

Description:
Bio:

Povijest:

Do izlaska iz Giangalezzove sjene Ilmar je bio poznat kao kindred na kojeg se moćni nadbiskup najviše oslanjao. Isprva je držao titulu templara, zatim željan moći, vjerojatno od početka druge polovice 20 st., Ilmar se otisnuo prema sjeveru, krećući se kroz Camarilline domene sve do dolaska u Dresden gdje upoznaje Simeona. Simeon i Ilmar, vođeni gorljivim nodističkim kodeksom udružuju snage u želji da zapale vatre sektaškog sukoba na sjeveru Europe i počnu ostvarivati svoju nodističku distopiju. Pitanje je da li su oduvijek planirali istjerati Camarillu iz Stockholma, te može se samo nagađati kada se opasni dvojac spojio sa eshatološkim sabbatom sjevera (najmoćniji od kojih je Lasombra Hilsfrid) – događaji su se za Stockholmskog princa Wiklunda počeli odvijati brže no što je mogao okupiti prestacijske resurse. Stockholm je zapravo pao uništenjem Sevresovog chantrya i uništenjem moćnih kindreda za krvavog Yuletide-skog elizija, što je razbilo Ventrue-Brujah osovinu obrane. Princ Wiklund probijen kolcem dočekao je zoru 1957. na zidinama Kastelholmena.

Pred okupljenim čoporima i svojim de facto priscusima Simeonom i Hilsfrid, Ilmar se u veličanstvenoj krvavoj ceremoniji proglasio Kardinalom Skandinavije i Baltika. Te noći započeo je mračni pohod koji od tada prikuplja sabbat diljem Europe i američke istočne obale pod Ilmarov stijeg.

Princ Osla, drevni Centurion, iščupao je neke Ilmarove namjere iz Sabbat čopora koji su bili dovoljno nesretni da se zateknu na njegovom lenu: Ilmarova vizija je istjerati Camarillu iz mladih gradova Baltika i stvoriti „ledeni put“ do grada „Crnih čuda“ – Montreala. Hilsfrid, jedna od Ilmarovih stupova, usko je povezana sa nodističkim eshatološkim kultom Alaruvale (pretpostavlja se da je ona čak i okosnica te ideologije) – njene ambicije za sada se poklapaju sa Ilmarovim.

Kroz nešto manje od tri desetljeća sabbat čopori najšire raznolikosti preplavili su Malmö, Coppenhagen, Gdansk, Talinn, Turku te zalaze u domene prinčeva Osla i Helsinkija.

Sudeći po njegovim akcijama, Ilmar naginje radikalnoj struji unutar Sababta.

Loza:

  • Lasombra/Typhon (3) (antedeluvian, izdan i uništen od Gratiana u Velikoj pobuni)
  • Boukephos (4) (uništen u Velikoj pobuni)
  • Constantius (5) (Princ Rima u 12. i 13. st, sudbina nepoznata)
  • Narses (6) (začetnik Narsenske loze, dijableriziran od Alipranda u Veneciji)
  • Giangalleazo (7), sire (Nadbiskup Milana)

Status:

Ilmar je Kardinal Skandinavije i Baltika, te uživa sukladne ovlasti. Ta titula ga ujedno čini i članom konzistorija regenta sekte.
Ipak, unatoč sposobnostima, Ilmar je jedan od najmlađih članova konzistorija.

Čopor:

Pretpostavlja se da je Ilmar napustio Giangalleazov čopor, te da je to učinio uz regentov blagoslov. Nepoznato da li je okupio svoje leglo ili nije.

Resursi:

Nepoznati, no pretpostavlja se da su znatni.

Ilmar

Snovi koje nemani sanjanju Shadowself Shadowself