Lord Osmund st. Claire

Komodor reda Krvavog bika

Description:
Bio:

Childe moćnog Lysandera, Osmund predstavlja aktivnu relikviju minulog doba Mithrinih progona klana Tremere. Iako red Krvavog bika sada postoji isključivo kao elizijski klub šačice kindreda iz raznih dijelova Britanije, sijećanja na klandestine aktivnosti nisu minula iz uma progonjenih, a u epicentru njihovog bijesa, često se nalazi Osmund st. Claire.

Povijest

Kao mladi engleski plemić, buntovne naravi, služio je u Carskoj vojsci pod feld-maršalom Auffenbergom za rata III. Koalicije. Smrtno ranjen u bitci kod Wertingena, Osmunda vode u rodnu Englesku da dočeka smrt na obiteljskom imanju Shirehorn. Iako je njegov stric, patrijarh obitelji skrivao mračnu tajnu obiteljske službe kindredskom gospodaru, Osmund je na smrtnom odru saznao istinu. Osmundova srčanost i hrabrost svidjela se Lysanderu, mračnom kindredskom patronu njegove kuće, koji ga je pretvorio u stvora noći i primio pod svoje okrilje.

Lysander, uvijek vjeran Mithri kojeg je slijedio bez pitanja, osnovao je viteški red na čije je čelo postavio Osmunda. Veličanstveni pothvat, tajni pothvat čija je prava svrha bila istrebljenje omraženih Tremera iz Avalonskih barunija. Osmund je svoju ulogu prihvatio sa ratničkim žarom, te se za djelovanja reda ( veći dio 19. stoljeća) – usprkos upozorenjima mračnog oca Lysandra – često hvalio svojim pothvatima. Osmund dariva vječni život mladom vojniku u službi krune, Altonu Warwicku, za Krimskog rata – kao nagradu za smrtnikovu pomoć, no zapravo vođen motivima sebičnosti i grandiozne slike o sebi samom. Misleći da je stvorio childera koji će ga pratiti u njegovim krvožednim pohodima i ratničkom temperamentu, Osmund se zapravo razočarao u Altonu, koliko je isti zaintrigirao Lysandra, iako je Lysander javno gotovo odbacio progeny svojeg childera. Nakon Lysandrovog pada u torpor, Osmund se povlači iz aktivne politike i dvorskih spletki, sanjajući o minulim noćima otvorenog progona vještaca.

Osmundu su njegovi dani lova; iako obavijeni velom tajne; zaradili više neprijatelja nego prijatelja, pogotovo među redovima vještaca diljem Europe.

Loza:

  • Ventrue (3) (nepoznata sudbina)
  • Veddartha (4) (nepoznata sudbina)
  • Maltheas (5) (prisutan na Thornskoj konvenciji, nepoznata sudbina)
  • Lysander (6) (u torporu od početka I. svj rata, vjerojatno negdje na britanskom otočju)

Status:

Osmundov čin komodora reda sada je samo balast – balast kojeg Osmund nosi s ponosom. Ionako se radi samo o nepotkrijepljenim glasinama da je red imao kakvo klandestino djelovanje nespojivo s Camarillinim načelima. Nije li?

Osmund je uvaženi član londonske geruzije .

Domena:

Greenwich, London.

Resursi:

Djelomični utjecaj nad kontaktima u resorima kraljičinih tajnih službi, no u stvarnosti isključivo preko svojeg childea, Altona.

Obzirom na svoj status i manjakom interesa za građenje poslovnog carstva, Osmund se zadovoljava izdašnom stipendijom dodijeljenom još za Mithrine aktivnosti od londonskog ventrue direktorata (kao nagradu za službu).

Nepoznati kontakti u kine strukturama.

Prestacija:

Nepoznato. Osmund je preko svojeg oca Lysandera jednoć bio dio užih krugova centra mitraitskih centara moći, no on sam nema političkih ambicija ni spretnosti. Moglo bi se reći da Osmund živi na staroj slavi.

Lord Osmund st. Claire

Snovi koje nemani sanjanju Shadowself Shadowself