Miguel Santo Domingo

Vitez-inkvizitor Sabbata

Description:
Bio:

Malo se zna o Miguelovoj kine prošlosti izuzev da je rodom negdje iz južnog Brazila. Njegov život se promijenio kada ga je uzeo u noć, već tada prominentni Sabbat – Santiago de Sotto – u jednoj od svojih noćnih pljački okolice Sao Paola. Santiago, kao tvrdi lojalist podučavao je svojeg mladog štićenika u pravilima noći, učeći ga da zadrži svoj prkos prema svim starješinama (čak i njemu kada za to kucne čas). Kada je početkom 19.st. Sabbat inkvizicija formirana, Miguel je uz rame sire-u primio sakramente inkvizitora. Iako ga je sire u Miguela pokušao ukucati lojalistička stajališta, u Miguleovom slučaju, jabuka je pala daleko od stabla. Miguel slovi kao jedan od najtvrđih proponenata Milanskog kodeksa. Iako neraskidivo vezan za Santiaga, svog sirea, njihovi politički stavovi čest su razlog bijesnih svađa i rasprava među njima.

U modernim noćima, kao i u prošlim stoljećima – Miguel dijeli sudbinu i podvige svojeg Oca i njegovog lutajućeg čopora, te uživa strašnu reputaciju među širim Sabbatom.
Među finskom Camarillom 1985. godine počele su kružiti glasine da su Navigatori stigli u Skandinaviju.

Loza:

  • Brujah (3) (uništen u ammanrathu od childera Troila)
  • Troile (4-3) (dijablerist, sudbina nepoznata)
  • Hamo zvan Zvijer (4) (sudbina nepoznata)
  • Crni Gavran (5) (pošast sjevernih mora)
  • Bjorn Garrinson (6) (trenutni Brujah primogen Washington DC)
  • Enrique zvan Navigator (7) (uništen u velikoj pobuni Anarha)
  • Santiago de Sotto, sire (8) (Sudac-inkvizitor Sabbata)

Status:

Miguel je vitez-inkvizitor Sabbata, tradicionalno je status vezan za suca kojeg prate, u Miguelovom slučaju, njegovog sirea – Santiaga de Sotta.

Čopor:

Miguel je član nomadskog Cenacluma – Navigatora

Resursi:

Kao što doliči članu inkvizicije – protivljenje njemu izjednačeno je protivljenju volje Regenta Sabbata. Izvan činjenice članstva, Miguel nema mnogo doli kultiviranih veza s Crnom rukom američkog srednjeg zapada i središnje Amerike (mimo volje svojeg sire-a).

Miguel Santo Domingo

Snovi koje nemani sanjanju Shadowself Shadowself