Nico Diemehr

Glas Aposotolskog Stola

Description:
Bio:

Nico (rođ. Niccolo v. Diemehr), treći je sin Georga Ludwiga od Holstein-Gottorpa, izdanak drevne loze Oldenburg. Rođen je sredinom 18.st. u Kielu, nakon povratka njegovog oca iz Rusije.

Njegovo – gotovo mitsko – uzdizanje u mračne, nadnaravne, ešalone mladog petrogradskog dvora za Nica je počeo partijom tarota apostola Sitrapurane– savjetnice princa-patrijarha Canaana Espine – koja je odredila Rosalyn Kataru (vlastitog childera) kao njegovog mentora i stvoritelja. Bio je to tradicionalni način izbora plave generacije, probiranja kine dragulja među kukoljem populacije.

Sitrapurana je providnošću odabrala Nicu kao člana budućeg bratstva „plave generacije“ i u jesen 1773. dovela ga je na obale Neve, među blatne palače rastućeg grada (st. Petersburga). Davši mu svoje krvi, Nico je lutao u ludilu nekoliko dana uz obalu, mučen vizijama propadanja svijeta. Napokon, pred jutro četvrte noći, odlučio je okončati svoj pakao bacivši se u Nevine vode na mjestu gdje je kasnije niknula golema Carska Akademija. Katara ga je zatim izvukla iz rijeke i uvela ga u Noć. Po isteku mentorstva, dovela ga je pred Apostolski Stol (tajnovito vijeće koje se bavilo otajstavima Novog Sna – bastardizirano u vladarsko vijeće Petrograda) gdje su mu Arhanđelovi apostoli dali biljege plave generacije.

Nico je pripreman za poslanika Petrograda pred europskim dvorovima kindreda. O njegovim odnosima sa drugim pterogradskim kindredima toga doba, malo se zna izvan krugova preživjelih.

Nico je kultivirao odnose s mnogim europskim dvorovima za njegova djelovanja kao de facto Canaanovog izaslanika, bio je čest gost na Arjanovom dvoru (Arjana Nizozemca) u Amsterdaamu, Siegfriedovog dvora u Berlinu, beogradskog Lazara, te moćnog Geoffreya iz Pariza koji je konačno i primio petrogradske izbjeglice na svoje leno u ranom 20st.
Kao jedan od rijetkih childera glasovite proročice Rosalyn Katare – “zelene generacije” petrogradskih kindreda – Nico je gost čije se riječi pozorno slušaju i tumače.

Loza:

- Malkav/Mekhet (3) (childe Enocha)
- Nissiku (4) (znan kao „lukavi princ“ no imao je mnogo identiteta, sudbina nepoznata)
- Unmada , (5) (brahmin, začetnik unmadinske loze, bedem protiv ludila, sudbina nepoznata)
- Rama (6) (dijableriziran od strane Dimitrija prokletog)
- Sitrapurana (7) (Apostol Novog Sna, uništena u svojoj palači u februarskim vatrama 1917. )
- Rosalyn Katara (8) (proročica znana kao „Oči zapada“, childe Sitrapurane zelene generacije petrogradskih kindreda, uništena u februarskim vatrama 1917.)

Status:

Iako su Nicovi sire i grandsire uništeni u vatrama februrarskog ustanka 1917., njegove sposobnosti i kultivacija veza s europskim dvorovima sačuvale su mu status u petrogradskom dvoru u izgnanstvu. Nica je uzela pod svoje krilo apostol-senešal Nyx, te joj je nastavio služiti kao savjetnik i izaslanik.

Domena:

Nepoznat.

Resursi:

Pretpostavljaju se znatni resursi. Mogući pristup „Petrogradskom ratnom porezu“, nepoznati kompleks pravnih entiteta i kontakata u raznim slojevima kine društva, vrlo vjerojatno međunarodnog karaktera (pretežito zapadno Europskog).

Prestacija:

Nico je kultivirao veze na mnogim dvorovima, te se pretpostavlja znatni prestacijski kapital.

Nico Diemehr

Snovi koje nemani sanjanju Shadowself Shadowself