Nyx

Arhitektica Novog Sna

Description:
Bio:

Strastvena kiparica, antropologinja i arhitektica, Nyx je gospodarica iz sjene. Kao nekadašnja prominentna članica Starog petrogradskog dvora imala je mogućnost sudjelovati u građenju Novog Sna, sa ostalim vizionarima – istomišljenicima. Stajala je rame uz rame Canaana Espine (pali princ Petrograda) dok je šaputao u uho Petra Velikog, pričajući mu o veličanstvu njegove buduće europske metropole.

Povijest

Nakon pada Petrogradskog dvora („Zavjera zmije Dominika i njegovog legla!!“) i uništenja princa-patrijarha Canaana; Nyx vodi preživjele kindrede u jeku boljševičke revolucije u Pariz, gdje Princ Francois Villon, obvezan krvnim kletvama prihvaća svoju istočnu braću i sestre i pruža im gostoprimstvo. U desetljećima koja predstoje, Nyx kao vođa „dvora u izgnanstvu“ kuje urotu protiv dominikanskih uzurpatora (skuplja dokaze o brujah uplitanju u događaje koji su rezultirali uništenjem brojnih petrogradskih kindreda i padom Canaanovog dvora) i čeka mogućnost za povratak u Petrograd. Njen ljubavnik, Pyotr (Pyotr the Scourge) budno prati brujah legla iz obližnjeg Helsinkija.

1984. godine sve se mijenja, kada Nyx saznaje za Pyotrov pad. Devastirana, ishitreno leti za Helsinki preuzeti uzde vlasti, u želji da otkrije tko je uništio njenog Pyotra. Ubrzo je iskusila gorko piće izdaje od strane njenog mladog childa Callyste, koju je ostavila u Pyotrovoj skrbi. Nyx je jedva preživjela Sabbat zasjedu prvog i jedinog dvora kojeg je održala u Helsinkiju. Nyx zahtjeva pravdu – sumnjajući u upletenost lokalnih ancilla predvođenih mitraitskim Ventruom Jacobom Whitfieldom – no Jacobov sire urgira lobiranjem za dolazak neutralnog arhonta, drevnog Frederica di Padue, što rezultira utvrđivanjem Callystine krivnje i de facto absolvacijom Jacoba Whitfielda i njegovog coteria.

Jacob se ubrzo proglašava princem helsinške Camarille, dok se Nyx povlači u kalkulacije o sljedećem potezu.

Loza:

  • Arikel (3) (sudbina nepoznata)
  • Beshter/Michael (4) (zvan Arhanđeo, član I. trijumvirata, Patrijarh mikaelitskih toreadora, uništen 842. AD)
  • Enimachia (5) (Princ Konstantinopola, začetnik zapadne mikaelitske toreadorske linije, sudbina nepoznata)
  • Atreus zvan Grk (6), sire (uništen u Velikoj pobuni Anarha)

Status:

Senešal petrogradskog dvora u izgnanstvu, prominentni član pariških elizija.

Domena:

Nepoznati teritorij u Parizu.

Resursi:

Entitet imovine poznat kao „Petrogradski ratni porez“, nepoznati kompleks pravnih entiteta i kontakata u raznim slojevima kine društva, vrlo vjerojatno međunarodnog karaktera (pretežito zapadno Europskog).

Prestacija:

Nepoznati dugovi i potraživanja u raznim visoko-političkim ešalonima Camarille.

Nyx

Snovi koje nemani sanjanju Shadowself Shadowself