Santiago de Sotto

Sudac-inkvizitor Sabbata i ductus Navigatora

Description:
Bio:

Za života, Santiago je protiv svoje volje bio zaređen u templarski red. Kao kompetentan mornar, snažnog slobodarskog duha i čvrstog moralnog kompasa zapeo je za oku jednog od kindreda koji je bio upleten u zakulisne igre templarskog reda – Enriqueu, koji ga je primio u noć, no odbacio nakon nekoliko desetljeća.

Za Anarh pobune, de Sotto je bio aktivan proponent uništenja okova starješina, kultivirajući veze sa portugalskim i karipskim Lasombrama (netom peregrinima-moreplovcima poput njega). Nakon Konvencije kod Thornsa, Santiago – ogađen lakoćom kojom su vođe pobune odustali od borbe – pridružio se mladom Sabbatu u nadi nastavka borbe.

Pridružuje se novoosnovanoj inkviziciji u 19.st., te svoj čopor, Navigatore koristi kao oruđe izgona svake natruhe starješinskih igara diljem Novog svijeta. Iako uviđa važnost borbe protiv infernalističkih ili lilijanskih kultova zbog kojih je inkvizicija stvorena – Santiago pokazuje najviše interesa za izgon na površinu svakog traga Camarilline korupcije među klergijom i pripadnicima sekte.

U trenutku reformacije inkvizicije u ranom 20st., Santiago je sudjelovao u rušenju korumpiranog radikala Soeura Jeanna s vrha“ Santo Oficia“, a kada se prašina slegla, imenovan je sucem-inkvizitorom novoga reda, sklonijeg lojalističkim stajalištima.
On je paragon ideje Sabbat lojalizma, te je najčešće dobro prihvaćen među ductusima i klergijom – ukoliko ne skrivaju kakvu mračnu, kompromitirajuću tajnu.

Među finskom Camarillom 1985. godine počele su kružiti glasine da su Navigatori stigli u Skandinaviju.

Loza:

  • Brujah (3) (uništen u ammanrathu od childera Troila)
  • Troile (4-3) (dijablerist, sudbina nepoznata)
  • Hamo zvan Zvijer (4) (sudbina nepoznata)
  • Crni Gavran (5) (pošast sjevernih mora)
  • Bjorn Garrinson (6) (trenutni Brujah primogen Washington DC)
  • Enrique zvan Navigator (7), sire (uništen u velikoj pobuni Anarha)

Status:

Santiago je sudac-inkvizitor Sabbata, te je odgovoran isključivo regentu. Santiago rijetko udara silom na sumnjivu stranku, preferirajući nonšalantni pristup socijaliziranja s čoporima nad čijim područjem bdije kompromitiran kler. Ponekad prođe i nekoliko Santiagovih posjeta prije no sudac odluči iznijeti istinu na vidjelo,izreći adekvatnu presudu te izvršiti kaznu (najčešće u vrlo kratkom vremenskom razmaku među tim koracima). Santiaga u lutanjima prati njegov Cenacle – Navigatori, čiji je već višestoljetni ductus.

Čopor:

Santiago je ductus nomadskog Cenacluma – Navigatora

Resursi:

Kao što doliči članu inkvizicije – protivljenje njemu izjednačeno je protivljenju volje Regenta Sabbata – no Santiago se tom činjenicom ne razbacuje. Santiago je ostao jedan od junaka otpora starješinama, iako inkvizitor, omiljen je među američkim Sabbatom (dok s europskim nema kultiviranih veza).

Santiago de Sotto

Snovi koje nemani sanjanju Shadowself Shadowself