Loze i Klanovi

Ništa ne dijeli ili ujedinjuje (mirno i češće, nasilno) kindredsko društvo više doli koncepta klanova i loza. Neki kindredi nose svoj pedigre kao značku časti, neki pokušavaju sakriti svoju krvnu prošlost, dvije tvrdnje su sigurne (diljem sekti i grupacija).

Prvo, loza postavlja temeljne postavke - u većem ili manjem obujmu –  odnosa u kindredskim interakcijama. Drugo, vampir ne može pobjeći od svoje krvi, jer njegova loza ne određuje samo kako će se drugi obnašati prema njemu, već i kako će on gledati na svijet noći oko sebe.

Loza je, kroz dragocjeni vitae , izvor kindredove moći ali i svojevrsni trojanski konj u njegovoj slobodnoj volji. U svakom kindredu; vezanom tim neopipljivim, čvrstim, neprekinutim lancem sve do Stvoritelja (Izvornog progenitora – biblijskog Kaina - kako smatra nodistička mitologija) ; čući potencijal kroz kojeg njegovi besmrtni preci i dalje polažu svoje kandže na svijet.

Oni kindredi koji su se uhvatili u koštac sa samotnim (i opasnim!) izučavanjem geneologije, tradicionalno polaze od 13 velikih klanova - grupacija koliko temeljenih na krvnom srodstvu, toliko i na političkoj volji (čija stega i organizacija naravno varira od klana do klana). Iako se takva podjela uzima kao kanon među moćnim starješinama, istina je u nijansama. Brojnim nijansama, od kojih svaka čini lozu jedinki, a koje se mogu svesti na neke opće, specifične sličnosti koje čine klan. 

Veliki Klanovi i Loze

Ventrue

Loze i Klanovi

Snovi koje nemani sanjanju Shadowself Shadowself