Durga Syn

Samoprozvana zaštitnica kine-a i novostovrenih nad okrutnom samovoljom kindredskih starješina

Description:
Bio:

Mnogo je bilo nagađanja o smrtnoj prošlosti ove drevne Ravnos starješine. Sigurno je da je kao smrtnik, Durga (ukoliko se tako tada zvala) bila moćan mag, svećenica svojeg naroda (plemena samoyeda kod rijeke Kame ili jednog od središnjih sarmatskih plemena južnog Urala) koja je imala brojne kontakte s narodnayama, vilin stvorovima i drugim kimeričnim bićima. Durgina nadnaravna priča počinje između 4.-6. st.NE (različiti izvori) kada je njen narod prvi puta došao u dodir sa sferama utjecaja čelične vještice – Babe Yage.

Njena priča sada je već djelomičan mit među elizijskim starješinama europskih dvorova, suvremenicima Rata Prinčeva. U njenim brojnim iteracijama, verzije se slažu u činjenici da je Baba Yaga pokušala utjecati na Durgu, ne bi li ona prišla kao voljan pomoćnik. Ne mogavši pridobiti tada mladu svećenicu, Baba Yaga je pustila sve strahote u njenoj moći na Durgin narod, dok je samu Durgu uspjela tek prokleti (u pokušaju rapidne entropije njenog tijela) u namjeri da će joj se Durga konačno podati. Durga je tako protiv vlastite volje bila uvučena u okršaj sa jednim od najmoćnijih kindreda koji su ikada kročili zemljom. Vjerojatno je upravo ta činjenica privukla Ravnosa Rodinu (koji je tragao prednjom Azijom za asuratziyyama ) prema osakaćenoj Durgi – vjeruje se (iako su okolnosti i razlozi nepoznati) da je Rodina podario Durgi besmrtnost, pretvorivši je u noć.

Kroz stoljeća koja slijede; Durga je, gonjena željom za osvetom protiv Babe Yage; oko sebe okupila saveznike iz svih sfera nadnaravnog (uglavnom s prostora transkarpatije, te prednjeazijskih stepa, ne dolazeći tada u neposredne interakcije s europskim dvorovima), te konačno uspjela poraziti Babu Yagu (cca. 10-12 st.).

U dugoj noći koja je slijedila, Durga je putovala uglavnom među europskim jattijima (za visokog srednjeg vijeka bila je desetljećima među članovima transkarpatskog berhiniya jattija), vođena – moglo bi se reći – gotovo prometejanskom idejom o suživotu kinea i nadnaravnog u širem smislu, u užem smislu trudeći se osujetiti samovolju starješina nad novostvorenima kao i njihovim smrtnim stadima (propagator trećeg puta, što ju je vodilo u konflikt sa Camarillom i Sabbatom podjedanko). Salonske priče su sve do 18.st. (a i duže među slobodnim kindredima) brujale o njenim iznendanim pojavama i osujećenjima planova aristokracije noći.

Durga Syn u modernim je noćima tek nešto više od legende, njene aktivnosti, moguće pojave nepoznate su svima do li najupućenijim starješinama Camarille; sve do njene pojave u Helsinkiju, kada se obznanila u rano proljeće 1985. mitraitskim Ventrue vladarima, u jeku okolnosti koje su ukazivale na moguće oslobađanje njenog drevnog neprijatelja – Babe Yage.

Loza:

  • Zapathasura/Dracian/Chukra (3) (onaj koji nadzire Ennoiu)
  • Rodina (4), sire (Propast asurtziyaya)

Status:

Durga Syn Ravnos je starješina koja bi uživala veliko poštovanje među brojnim jattijima (mnogi, do li najneupućenijih neonate-a čuli su za priče o Durgi Syn). Problem je što su tajnost stoljeća i brojni identiteti u kojima se Durga pojavljivala umanjili kredibilitet njene stvarne pojave u modernim noćima.

Durga Syn

Snovi koje nemani sanjanju Shadowself Shadowself