Inyanga

Bijela smrt, Äiti Karelije

Description:
Bio:

Mnogi su zaboravili noći Rata prinčeva, mnogi su zaboravili Inyangino ime i Inyangina djela. Neki misle da mogu šetati njenim dvorištem i jesti njene plodove. Inyanga tolerira njihovu prisutnost, dok sanja dubokim mrtvilom. Inyanga sanja o buđenju. Tada će ih podsjetiti da su samo gosti.

Povijest:

Inyanga je jedna od Odinovih kćeri, valkira koja se kupa u vječnom mraku sjevera i blizini svoga praoca. Borbena Inyanga spuštala se često, teroriziravši smrtnike i kindrede, u švedske kraljevine i teutonske posjede na zapadu i jugu. Zvali su je Bijela smrt, jer je kao gladna vučica dolazila najčešće zimi.

S vremenom, Inyanga se u dosadi povukla u melankoliju svojeg teritorija. Malo se zna o manirima i običajima u njenoj domeni koja se proteže od Bothnijskog zaljeva na zapadu, Bijelog mora na istoku i Finskog zaljeva na jugu. Iako teritorijalna, Inyanga u modernim noćima tolerira lenjingradski kolegijat, kao i petrogradski dvor Canaana Espine prije njih…

Moguće da Inyanga čeka dostojnog protivnika koji će stupiti na njene teritorije. Širenjem sabbat utjecaja baltikom iz njihove stockholmske utvrde – to se vrijeme moguće bliži. Na kraju, svi su samo gosti na njenom prostoru.

Inyanga je početkom 80tih, prije pada u torpor naredila neonate-u Kovi da drži oko nad helsinškim dvorom i uvjeri Pyotra da odustane od lapplandskih pokusa.

Krajem 1984. Inyangu budi bijes iz torpora. Sakuplja svoje leglo i karelijske gangrele u ishitrenom izboju želje da otkrije tko ili što napada njene finske herdove.
Mladom gangrelu Kovi kojeg je nekoliko godina ranije poslala u Helsinki, šalje da istraži tko terorizira stanovnike zaseoka Kristi.

Početkom 1985. Inyanga bira svog novog glasnika prema karelijskoj Camarilli – mladog neonate-a Kovu – kojeg tjera da počini amanrath nad Astird, u želji da osnaži svoju krv za okršaje koji slijede. Ubrzo je helsinška Camarilla predvođena princem Jacobom i šerifom Altonom intenzivirala napore protiv Ilmarovog Sabbata na tim prostorima. Nakon potpunog uništenja war partya kojeg je okupio Ilmarov priscus Simeon u Keravi, Camarillina zasjeda je naglo ušla u stupicu od strane nadbiskupa Hilsfrid (koja je iz umbre izašla u pratnji Garoua Crne spirale) – Inyanga se ovdje prvi puta neposredno uključila u sukob s Hilsfrid, u pratnji drevne Durge Syn, te pravodobno spasila egzistenciju šerifa Altona.

Loza:

  • Ennoia (3) (smrtno dijete Lillith, childe Zille)
  • Odin zvan Svevišnji (4) (Otac sjevera, začetnik valkirske loze, sudbina nepoznata)
  • Marcus Sextus ili Esenkofu (5), sire (Zvan „greškom-stvoren“, uništen od childera – Inyange)

Status:

Inyanga je jedna od Odinovih valkira, ima prava kandidirati se za klanskog justicara kad bi za to imala ambicije.

U svakom trenutku može sazvati Revel, Thing ili saziv svih Gangrela na svome teritoriju.

Spekulira se da je Inyanga postigla sa karelijskim Garouima neku vrstu “razumijevanja”.

Domena:

Ravnica, rijeka, jezero, otok, zaseok – od Bothnijskog zaljeva na zapadu, Bijelog mora na istoku i Finskog zaljeva na jugu – svaki kutak šire Karelije Inyangina je domena.

Resursi:

Inyanga je drevni gangrel vezan za širu Kareliju, svi stvorovi odgovaraju na njen krik.

Prestacija:

Nepoznata.

Inyanga

Snovi koje nemani sanjanju Shadowself Shadowself